HALL & ENTRÉ

PRAKTISK HALL FÖR SMÅBARNSFAMILJEN

I GAMMAL STIL

Entrén till huset fick genomgå en smärre förvandling både utvändigt och invändigt för att hitta tillbaka till ursprungskänslan och fungera i vardagen för en fyrbarnsfamilj. Ytterdörren flyttades ut för att hamna i liv med väggen och ge mer utrymme invändigt. Planlösningen invändigt ändrades också och gav en rejäl hall med gott om plats för ytterkläder och skor.

FÖRE Grå herrgårdspanel och moderna parkettgolv var tydliga favoriter; här tillsammans med linoleumgolv och porös tretex i taket. Garderobsystem med spegeldörrar från IKEA. Ytterdörr från 60-talet med sidoljus.


EFTER En bröstning beståendes av platsbyggda hyllor med en handfull knopplister mellan konsolerna blev en praktisk lösning för småbarnsfamiljen. Tapeten Rosenvinge (BoråsTapeter) pryder väggarna ovantill. Trägolvet under linoleummattan och parkettgolvet togs fram och målades i grågrön linoljefärg. Äldre glasad dörr med spröjs leder ner till källaren. Övriga snickerier och innertak är vitmålade. Ytterdörren är en äldre pardörr som målades i Bladgrön (90%) linoljefärg från Ottossons Färgmakeri.

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

Vallentuna, Stockholm län, Sverige

info@sprojsochtilja.se

© 2020 Spröjs & Tilja.