KÖK

RENOVERINGEN som BLEV EN RESA

BAKÅT I TIDEN

När köket från 90-talet revs ut hittade man ledtrådar som skvallrade om hur köket sett ut när huset byggdes på 1920-talet. Här hade det en gång funnits en rejäl arbetsbänk med vedspis under en murad spiskåpa. Bänken var endast ca 60 cm hög. Gammal pärlspont i en ockragul kulör togs fram, lagades och kompletterades där dragning av el och rör genom åren satt sina spår. Under parketten låg linoleummattan från 50-talet.

FÖRE

De två första bilderna visar köket och matplatsen innan renoveringen påbörjades.

EFTER

Golvet var i alltför dåligt skick efter alla renoveringar genom åren och fick därför bytas ut mot ett massivt furugolv, behandlat med Allbäcks linoljevax. Kökstommar från IKEA med anpassade lådfronter, distanslister och sparksocklar för att ge intryck av platsbyggt. Vitvaror med mässingsdetaljer från italienska Lofra. Fönster, belysning och många detaljer är återbruk.

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

Vallentuna, Stockholm län, Sverige

info@sprojsochtilja.se

© 2020 Spröjs & Tilja.