OM OSS

KÄRLEKEN TILL GAMLA HUS

och NÅGRA SURA ÄPPLEN

Vårt mål att fler ska bygga, renovera och restaurera på ett tidlöst och hållbart sätt bygger på vår kärlek till gamla hus. Vi vill dela med oss av våra kunskaper för att ge fler möjligheten att bevara den svenska byggnadstraditionen och att bygga och renovera för kommande generationer. Framtiden är ingen gåva. Vi måste skapa den framtid vi vill ha.

 

Med det sagt, har vi också byggt det företag vi själva har saknat när vi har renoverat våra hus. Låt oss delge er några av våra erfarenheter. Några sura äpplen vi bitit i längs vägen.

 

Genom åren har vi stundtals haft svårt att få tag i en speciell panel eller list och letat med ljus och lykta tills vi hittat den rätta. Det har inte bara tagit tid utan även blivit dyrt att handla mindre kvantiteter av de unika produkterna. För att fler ska kunna använda rätt och bra material utvecklar vi kontinuerligt samarbeten med leverantörer som oftast är ganska små aktörer ute i landet som erbjuder produkter unika i sitt slag.

 

Vi har också sett ett behov av mer inspiration kring tidstypiska och klassiska kombinationer av färg, tapet och material. Ibland är det skönt att slippa välja mellan ALLA kulörer i NCS-systemet. Vi har valt ut några vackra kulörer som fungerar bra ihop med varandra och med ett antal handplockade tapeter. På vårt gårdskontor kommer vi så småningom erbjuda större, uppmålade prov av linoljefärger, samt visa upp ett antal olika förslag till inredning med färg och tapet från olika epoker i svensk stilhistoria.

 

Många tankar om Attefallshus, carports och förråd har fått sig ett abrupt slut när vi vänt oss till ”katalogutbudet” och insett att de flesta alternativen skulle förändra den hundra år gamla gårdsbilden till det sämre. Vi skapar fler alternativ genom att rita unika gårdshus och komplementbyggnader som lever upp till sitt namn och kompletterar genom att spinna vidare på husets historia och formspråk.

 

Ibland har vi känt oss otåliga när man på semestern vill dra igång ett projekt bara för att inse att det man skulle vilja använda i form av återbruk inte finns tillgängligt på andrahandsmarknaden och dagarna rinner iväg. Kanske fanns där inte just då en annons med ett begagnat kök i massivt trä eller en nedplockad glasveranda med pardörrar? Utifrån de trender inom återbruk som vi iakttar köper vi in och lagerför populära antika föremål. När tid finns restaurerar vi dessa och skissar på nya koncept baserat på deras form och funktion.

 

Det är utifrån dessa erfarenheter bland många andra, samt vår stora passion för gamla hus och hållbart byggande, som vi har valt att starta Spröjs & Tilja.

Vi utgår från vår egna hemort och huserar i gårdskontoret och verkstaden som ligger i Lindholmen, Vallentuna norr om Stockholm.

 

Varmt välkommen till vår värld!

Malin Sanner & Emilie Gadnert

KONTAKT

Butik

Lindholmens gård 9

186 94 Vallentuna

Öppet söndagar 11-16

Postadress:

Gårdsvägen 4

186 94 Vallentuna

 

info@sprojsochtilja.se


Malin 

076 580 84 74

Emilie

076 066 99 21

INSTAGRAM

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

Spröjs & Tilja i Lindholmen AB    -    Gårdsvägen 4, 186 94 Vallentuna   -   0760669921/0765808474   -   info@sprojsochtilja.se