VERKSTADEN FÖR ÅTERBRUK OCH BYGGNADSVÅRD

VÄLKOMMEN

VI HJÄLPER ER FÖRVERKLIGA

TIDLÖSA och HÅLLBARA

HUSDRÖMMAR

Varje husdröm är unik. Med vår kunskap och erfarenhet hjälper vi dig som vill

bygga, renovera eller restaurera tidlöst och hållbart.

 

Någon har precis köpt ett torp som behöver hitta tillbaka till sin själ som förlorats i en alltför hård renovering på 50-talet. En annan drömmer om ett orangeri för både odling och fest som knyter an till bostadshusets historia och formspråk. Eller så behövs kanske en uthuslänga med plats för bilen, familjens alla cyklar, verkstad och gästrum som påminner om gamla tidens ekonomibyggnader och vagnslider?

IMG_0704.jpeg
BUTIK

Linoljefärg - Helmatt väggfärg - Såpa - Kitt

Penslar & verktyg - Linoljevax m.m.

 

Vi har öppet i sommarbutiken i

Röda Magasinet vid Lindholmens Gård (Vallentuna) på söndagar 11-16.

Om du inte har vägarna förbi så kan du alltid beställa via vår webbutik!

SÅ HÄR KAN VI HJÄLPA TILL

IDÉ & SKISSER

TIDSTYPISKA MATERIAL, METODER och FORMSPRÅK

Utifrån era behov och den unika fastigheten, tar vi fram flera idéförslag illustrerade med skalenliga skisser presenterade tillsammans med relevant inspiration och research.

PROJEKTERING

RITNINGAR, PLANER 

och HANDLINGAR

Vi tar fram ritningar, både exteriört och interiört. Vi gör en kalkyl och planerar projektet över tid. Behövs bygglov hjälper vi till med att framställa handlingar.

GENOMFÖRANDE

BYGGA NYTT, RENOVERA 

eller RESTAURERA

Tillsammans med vårt nätverk av skickliga hantverkare skrider vi till verket. Vi överser hela projektet till dess att din dröm är förverkligad.

AKTUELLT

Röda Magasinet

ÖPPET SÖNDAGAR 11-16,

RÖDA MAGASINET - LINDHOLMENS GÅRD

SOMMARBUTIK

EN SUND LOGIK

TIDLÖST ÄR HÅLLBART

och VARSAMT ÄR SPARSAMT

Endast det moderna kan bli omodernt, sa en klok man. I en tid när vi behöver hushålla med resurserna och tänka hållbart är en klassisk stil ett smart val. Den kommer fortsätta vara klassisk även om 5, 10 eller 30 år.

 

Men vilka detaljer och stilelement hör till tiden då just mitt hus byggdes? I vår butik har vi byggt upp exempel från olika tidsepoker för att guida dig rätt bland listverk, färger, tapeter och inredningsdetaljer.

Vi vågar påstå att byggnadsvård är billigt. Tillvägagångssätt, material och formspråk som tillhör kategorin tidlösa, åldras vackert och går att underhålla vilket gör att livslängden spänner över generationer. Att renovera, restaurera och bygga nytt utifrån principen ”man tager vad man haver” tror vi starkt på för att det lönar sig för alla i det långa loppet.   

FILOSOFI

OM ATT SKAPA ETT HEM

och VÅRDA ETT HUS

Ett hem betyder så mycket. En egen plats på jorden att utveckla, bruka och skapa sitt eget paradis på. En plats för livet.

Men, ett gammalt hus äger man inte. Det har stått där betydligt längre än de flesta av oss ens levt och kommer antagligen överleva oss också. Den tanken ger perspektiv och ödmjukhet inför husägandet. 

Ett äldre hus brukar och vårdar man under en tid för att sedan lämna över det i någon annans händer. Kommande generationer. Barn och barnbarn. Det gör att vi ska tänka långsiktigt i val av material och lösningar.

Men vi behöver inte bli FÖR försiktiga för den delen. Hus mår bäst när de används och måste kunna ändras med våra vanor och behov. De ska fyllas av liv, skratt och värme! Då lyckas vi skapa ett hem att trivas i och vårda ett hus som mår bra.

FÖLJ OSS!

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

Spröjs & Tilja i Lindholmen AB    -    Gårdsvägen 4, 186 94 Vallentuna   -   0760669921/0765808474   -   info@sprojsochtilja.se